Welkom in Villa Luna Vakantiewoning in de Voerstreek

Accommodatie Uw verblijf Omgeving Beschikbaarheid / reserveren Prijzen Contact / route Milieu Voorwaarden Gastenboek Diashow Links

Luna Loft. Een luxe vakantiewoning geheel in “Loft” stijl in een verbouwde hoeve uit 1747. Gelegen in de Belgische Voerstreek, ook wel het Toscane van Vlaanderen genoemd. Daar waar u de balans ervaart tussen de schoonheid van de natuur en het pure en ware vakantiegevoel in alle rust. De ideale mix tussen de luxe en het gemak van een hotelkamer en de privacy en ruimte van een vakantiewoning. Kijkt u eens op “Google Maps” en zie hoe wij gesitueerd liggen.

Accomodatie

De definitie van een loft: “Een loft is een open woning gesitueerd in een voormalig industrieel pand”. Dus dachten wij….als we onze oude boeren schuur en hooizolder ombouwen tot een woning dan verrijst er……….een loft.

Welkom in Luna Loft!

Luna Loft is een ruime vakantiewoning in loft stijl geschikt voor vier personen. Waar nu de zeer ruime woonkamer gesitueerd is lagen enkele jaren geleden nog de balen hooi en stro en de meterslange essenhouten fruitladders pronkten tegen de eikenhouten spanten aan. Luna Loft maakt deel uit van de uit 1747 stammende Herenboerderij waar vroeger de Chirurgijn van ’s-Gravenvoeren gehuisvest was. Later werd De Herenboerderij een kleinschalige boerderij waar tot 2006 nog een boer en zijn boerin woonden in gezelschap van enkele koeien, een paard, kippen, konijnen en andere boerderijdieren. Luna Loft heeft een woonoppervlakte van ongeveer 110 m2. De blauwstenen plavuizen vloer in Luna Loft is wel 500 jaar oud en komt uit een voormalig Maastrichts klooster. Bij binnenkomst op de begane grond komt u door de hal en langs het toilet in een eenvoudige maar complete keuken. Via de keuken gaat u de massief beukenhouten trap op naar de eerste verdieping waar u de woonkamer, de badkamer en de eerste slaapkamer aantreft. De badkamer is uitgerust met modern comfort zoals een grote “rainshower douche”, twee aparte wastafels en een toilet. De grote trots van Luna Loft is de zeer ruime woonkamer waarin twee prachtige en originele houten spanten het oog strelen. De woonkamer heeft een zogenaamd “split level” waardoor er twee verschillende zitmogelijkheden worden gecreëerd. Ideaal als de kinderen televisie willen kijken en de ouders samen willen genieten van rust of een goed gesprek en een goed glas wijn. Luna Loft wordt volledig gestookt op pellets, een CO2 neutrale brandstof. Op de begane grond en de eerste verdieping is overal vloerverwarming. In de woonkamer van Luna Loft staat ook nog een prachtige pelletkachel zodat u kunt genieten van een mooi vuur tijdens de donkere avonden. Tegenover de badkamer bevindt zich de eerste slaapkamer van Luna Loft. Hier staan twee losse eenpersoons kwaliteitsbedden die desgewenst als tweepersoonsbed kunnen worden opgesteld. Via een houten trap gaat u van de eerste verdieping naar de tweede verdieping alwaar u op de vide de “master bedroom” aantreft. Van hieruit kijkt u vrij uit over de woonkamer. In de master bedroom hebben wij gekozen voor een tweepersoons boxspring bed, met heerlijke en comfortabele matrassen. Luna Loft heeft geen tuin, maar heeft wel een terrasje waar u gezellig buiten kunt zitten. Dit terras bevindt zich op de binnenplaats van de carré van Luna Loft/Villa Luna en onze eigen privé woning.

Accommodatie samen met Villa Luna:

Luna Loft bevindt zich op dezelfde locatie en hetzelfde adres als onze zeer populaire vakantiewoning “Villa Luna”. U bent als het ware elkaars buren. Luna Loft is gebouwd met het oog op de mogelijkheid om Luna Loft en Villa Luna samen te huren. U kunt dan met 8 personen verblijven met als voordeel dat u (indien u bijvoorbeeld met een andere familie op vakantie gaat) toch voorziet in voldoende privacy per gezin. U kunt er dan voor kiezen om de tuin van Villa Luna samen te gebruiken.

Uw verblijf

Net zoals in een hotelkamer geniet u in Luna Loft van alle rust en privacy. Met als groot verschil dat u niet louter beschikt over een slaapkamer maar over een ruime vakantiewoning voorzien van alle luxe. Identiek als in een hotel wordt in Luna Loft zorg gedragen voor handdoeken en slaapkamerlinnen. Ook shampoo, conditioner, bad- en douche gel zijn aanwezig, allemaal op natuurbasis. Zelfs koffie en thee in diverse smaken worden door ons gratis aangeboden. Keukenlinnen en vaatwastabletten zijn ter uwer beschikking en mocht het nodig zijn, zelfs aan een wasmachine en wasmiddel hebben wij gedacht.
Mocht u willen genieten van een gezellig en aangenaam kachel vuur, dan kunt u in Luna Loft gebruik maken van de Pellet Kachel. Bij aankomst is deze door ons gevuld met 15 kg houtpellets waarmee u de kachel ongeveer een volledige dag kunt laten branden. Na de eerste vulling kunt u pellets bij ons kopen voor 5 euro per zak (15 kg).

Omgeving

De Voerstreek (provincie Limburg/Vlaanderen) groepeert zes kleine dorpjes (van west naar oost: Moelingen, ‘s-Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Teuven en Remersdaal) die ten zuiden van Limburg geplakt liggen tegen de Belgisch Nederlandse grens. In 1976 werden ze één fusiegemeente “Voeren”. De totale oppervlakte bedraagt 50 km2 en telt iets meer dan 4300 inwoners. Je kunt er nog met recht en reden spreken van een vreedzaam, ongerept natuurlijk leefkader. De lucht is er zuiver en nergens wordt de horizon geschonden door rokende fabrieksschoorstenen of flatgebouwen. Het is een waar paradijs voor de wandelaar of fietser. Alles is er in harmonie met de natuur en het landschap. Met zijn romantische dorpskommen, waarin de kerk nog in het midden staat, de paternoster van kapelletjes en veldkruisen, oude hoeven, typische vakwerkhuisjes met silexmuren, kastelen met bijhorende domeinen, loofbossen, hoogstamboomgaarden, meidoornhagen en zijn onvergetelijke panorama’s, oefent de streek in elk seizoen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op de bezoeker. Onze mogelijkheden zijn beperkt: onze bedrijven zijn hoofdzakelijk kleinschalige familiale ondernemingen, maar juist die directe betrokkenheid van uw gastfamilies staat borg voor een warm onthaal en een gevoel van vakantiebeleving. Wie van natuur, rust, sociaal contact, gezond eten, actieve ontspanning en een goede nachtrust houdt, die zal de Voerstreek beslist als een ‘unicum’ in Vlaanderen ervaren. Enkele leuke weetjes over de Voerstreek, het hoogste punt van Vlaanderen ligt in de Voerstreek op 287,50 meter en de grootste populatie dassen vind je in.....juist, de Voerstreek. En op nog geen 50 meter van Villa Luna ligt een van de grootste Dassenburchten van de Voerstreek!

Reserveren
U kunt reserveren via het email adres: info@lunaloft.be

De prijzen van de accommodatie (max. 4 personen)
Lang weekend vrijdag vanaf 14.00 uur tot maandag 10.00 uur hoog: 390 euro laag: 320 euro
Midweek maandag vanaf 14.00 uur t/m vrijdag 10.00 uur hoog: 470 euro laag: 400 euro
Week vrijdag vanaf 14.00 uur t/m vrijdag 10.00 uur hoog: 650 euro laag: 570 euro


Hoogseizoen: alle Nederlandse en Belgische schoolvakanties.
Laagseizoen: alle andere dagen.

Afwijkende huurperiodes zijn in overleg mogelijk.
Pasen vr. 3 maart t/m di. 7 april 525 euro
Hemelvaart do. 14 mei t/m ma. 18 mei 525 euro
Pinksteren vr. 22 mei t/m di. 26 mei 525 euro
Kerstmis zo. 20 dec. t/m zo. 27 dec. 715 euro
Oud en Nieuw vr. 27 dec. t/m vr. 3 jan. 715 euro


Let op! Boekt u tijdens een feestperiode dan zorgen wij voor een feestelijke attentie.

Onze prijzen zijn exclusief: Eindschoonmaak (50 euro). Borg: Eenmalig 100 euro.

Milieu

Luna Loft wordt verwarmd via een moderne pellet (hout) CV installatie. Deze installatie is volledig Co2 neutraal. Alle zeepproducten in de badkamer zijn op natuurbasis vervaardigd. De schoonmaakmiddelen die wij gebruiken zijn 100% biologisch afbreekbaar. De verlichting in Luna Loft bestaat hoofdzakelijk uit Led verlichting waardoor het milieu minder wordt belast.


Handige links


Reserveren

Na reservering ontvangt u een bevestiging, waarna u een aanbetaling van 100 euro dient te storten op het vermelde rekeningnummer. Als aan deze aanbetaling voldaan is, dan wordt uw boeking als definitief gezien en ontvangt u een huurovereenkomst. Reserveren en boeken is mogelijk per e-mail of via de telefoon. Opties zijn slechts ten hoogste een week geldig. Als er binnen deze periode niets wordt vernomen van de betreffende persoon, dan wordt de optie geannuleerd.

Borg

Uw aanbetaling van 100 euro wordt bij aankomst omgezet in een waarborgsom. Deze wordt na controle van de accommodatie na afloop van uw verblijf weer teruggestort op uw rekening, mits er geen gebreken zijn geconstateerd. Betaling hoofdsom De hoofdsom dient bij de sleuteloverdracht voldaan te worden. (LET OP: pinnen en chippen is niet mogelijk, uitsluitend betaling in contanten!) Het is ook mogelijk om de hoofdsom over te maken via uw bankrekening. Dit bedrag dient wel zeven dagen voor de sleuteloverdracht overgemaakt te zijn.

Huurperiode

Een weekend start op vrijdagmiddag 14.00 uur en eindigt op maandagmorgen 10.00 uur. Een midweek duurt van maandagmiddag 14.00 uur tot vrijdagmorgen 10.00 uur. Een week duurt van vrijdagmiddag 14.00 uur tot vrijdagmiddag 10.00 uur. Afwijkende huurperiodes zijn in overleg mogelijk.

Annuleren

Bij annulering worden de aanbetalingkosten niet teruggeboekt. Het is wel mogelijk om in een andere periode te komen zonder opnieuw de aanbetalingkosten te hoeven betalen. Aansprakelijkheid Helaas is het voor ons niet mogelijk enige aansprakelijkheid te aanvaarden voor schade of letsel berokkend aan de huurder(s) door welke oorzaak deze schade of letsel ook is ontstaan. Ook zijn wij niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van uw eigendommen. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade of overlast die wordt veroorzaakt door of aan derden. U blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor u en uw reisgenoten.

Algemene regels

De huurder is verplicht de vakantiewoningen en de daarin aanwezige inventaris met voorzichtigheid te behandelen. Schade die tijdens de huurperiode ontstaat dient gemeld te worden bij de verhuurder. Zorg dat er voor 8.00 uur 's morgens en na 22.00 uur 's avonds geen geluidsoverlast wordt veroorzaakt. Heb eerbied voor andermans eigendommen en ook voor de natuur. De auto's dienen op de parking van de vakantiewoning te worden geparkeerd. Het is verboden om niet ingeschreven personen te laten overnachten in de gehuurde vakantiewoning. Het defect raken van apparatuur tijdens uw verblijf, geeft geen recht op restitutie van (een deel van) de huursom. De verhuurder verplicht zich echter wel om in alle redelijkheid te zorgen voor een passend alternatief. Huisdieren zijn niet toegestaan in Luna Loft. In Luna Loft is het niet toegestaan te roken.
Luna Loft dient bij vertrek te worden achtergelaten in de oorspronkelijke opstelling. Eventueel meubilair dat verplaatst is dient in de opstelling zoals u deze aantrof bij aankomst te worden teruggezet. Luna Loft dient bij vertrek “veeg” schoon te worden achtergelaten en de vaatwasser moet leeg zijn. Tevens dient de koelkast leeg te zijn bij vertrek.

De Pellet kachel

De kachel in Luna Loft brandt op Pellets van de Din plus kwaliteit. Om de optimale werking van de kachel te garanderen is het louter toegestaan pellets bij ons aan te schaffen. Een zak pellets van 15 kg kost 5 euro. Het is niet toegestaan elders pellets aan te schaffen omdat de kachel hierdoor schade kan oplopen.